Paddling och Kräftskiva

Helgen började med fredagen, då jag, mamma o moster begav oss mot Ge-Kås. Blev en hel del inhandlat... Som vanligt när man är där! =) Men inte en massa onödigt för en gångs skull. Kan säga att jag var ganska seg sen på kvällen så var inte vidare social utan gick in o la mig när killarna satt o spelade spel. O jag slocknade direkt!! =D

Inte blev det sovmorgon i lördags heller. Nejdå, upp o fara mot Immeln. Vi skulle ju ut o paddla, kanoterna skulle vara i vattnet kl 11 var det sagt. Men man är väl inte förvånad när jag berättar att vid 12.30 begav vi oss ut på vattet...! Suck! Men det var trevligt när vi väl kom ut, men möttes ganska snart av ett regnväder... Paddla satan in under några träd... O en del motvind hade vi med sen. Var ju hur mysigt som helst så länge det inte blåste. Så det var lite synd, men inget man direkt kunde påverka... Kan säga att det var ganska skönt när vi väl kom fram till vårt slutliga stopp. Man var helt slut i armarna o ont i röven! På kvällen vankades kräftskiva, men alla var ganska sleta efter en dag på sjön. Så var lite segstartade! Men även kvällen blev en mycket trevlig tillställning. Sova fick i göra på liggunderlag och soffkuddar i en sovsäck. Vilket resulterade i en väldigt stel kropp på morgonkvisten. Ni kan kanske själva lista ut att man var ganska seg under gårdagen...

Väl hemma igår så packade vi upp och kollade på Män som hatar kvinnor. Vilken sjukt bra film. Den hade verkligen allt! -> Se den!

Idag har jag varit på först föreläsningen för denna terminen. Var ju kanske inte det roligaste jag gjort de senaste månaderna... Men man kommer väl snart in i det igen, hoppas jag!

Håller nog på att bli lite förkyld med... Frös som tusan innan när jag kom hem från skolan, men har äntligen fått upp värmen! Så nu sitter jag här med fleece-tröja, tjocka strumpor och filt! Toppen om man skulle bli sjuk nu... Buuhuu!

Kräftor

Har just varit på Maxi o köpt kräftor som jag ska äta på lördag kväll efter paddlingen. =) Kan inte minnas sist jag åt kräftor. Men pålördag ska det ätas kan jag säga!! Ett kilo till bara lilla mig! Me like!! Ska även köpa till någon brödbit, men det får vänta till lördag morgon innan vi kör. Har även lagt vinflaskorna och cidern på kylning, gäller att planera! ;) Dagen imorgon försvinner ju nästan kan man säga. Blir hämtad 05.50 och kommer väl hem vid 19.30 tror jag det var sagt... Så då är man nog allt lite sliten. Men det ska bli kul o åka till Ge-Kås imorgon! Var inne på deras sida igår o kollade "kö-barometern" o då var det ingen kö alls. Så hoppas det är likadant imorgon! =)

Babblade ju om Thailandsböcker för ngn dag sedan... Surfade runt lite o letade så hittade jag en av dem till ett mycket mer rimligt pris istället för över 300 så kostade den 122 kr! Men den var tillfälligt slut... Så vet inte riktigt när den kommer att dimpa ner i lådan. Om den inte kommit om några veckor så får jag väl ta o ringa til dem.

Ikväll när C kommer hem ska vi äta basketti o köttfärssås, kanske slänger in ett vitlöksbröd till det med! Mums! Sen blir det nog en tur med mc, om det inte blåser för mkt. Ligger på balkongen i skuggan nu o det vindar till ganska bra...

Music is my galaxy

Var lite morgontrött idag, men tog mig upp ändå efter ett tag. O nu sitter jag i soffan efter att ha sorterat in alla skolpapper från förra terminen fint i pärmar. Samt lite andra papper som bara låg i en hög bla deklarationen och betalda räkningar. Så kan säga att det var på tiden! Nästa projekt att ta tag i här hemma är att rensa upp i min gaderob. Ser ut som en bomb landat där.. :( Men det får bli nästa vecka, ska nämligen låna en klädställning av mamma så man kan passa på att vädra kläder samtidigt! =) Ska även passa på att bära ner vår matta o piska den lite. Lika bra att göra det nu i nästa vecka. För sen kommer hösten snabbare än vad man hoppats på och då kanske det regnar o så... Ah, intresseklubb-varning på detta!

Haha, igårkväll blev jag lite rastlös o skulle ut o gå en runda. Men så var batteriet på iPoden slut så fick bli radion på mobilen istället... Rix för den delen. Men så gick jag o lyssnade o så kommer det in ett samtal till studion där en kvinna frågar lite osäkert om de spelar dygnet runt. O Christian Hedlund (tror det var han iaf) svarar glatt att ja det gör de. O man hör besvikelsen i kvinnans tonfall, jaha, jaja. Så Christian frågade ju såklart varför hon undrade det (o samtidigt inte blev glad...) Så visade det sig att henes granne hade åkt i väg med stereon på högsta volym o skulle inte komma hem förrän imorgon (idag). Så hon var lite orolig för att inte få någon sömn... Christian försökte vända det till något positivt som att ja men då får ju du lyssna på oss o lite så. Men hon var bara allmänt sur! Haha, var så jäkla roligt så kunde inte hålla mig för skratt. Folk som såg mig måste ju undrat vad jag höll på med!! Kanske inte är lika roligt att läsa det här men när jag spelar upp det i mitt huvud och hör besvikelsen i hennes röst så kan jag inte annat än att skratta!

Nej nu ska jag ta o äta lite, sen vika tvätt o sen tänkte jag faktiskt ta o ut o gå en runda. Idag med iPod istället för radio! ;)

Händelserik förmiddag

Idag har jag hunnit med mycket på lite tid. Började dagen med att gå upp och tvätta, sen kom mamma med frallor =). Under tiden jag hängde tvätten så dammade hon hela lägenheten! =D När allt tvättande var klart så gick vi upp i stan en sväng. Fyndade en cool bikini för hela fyrtionio svenska kronor och femtio svenska öre! De ni!! Sen körde mamma mig hem så jag skulle hinna till Maxi kl 13 där jag skulle möta upp en kille som ville köpa en av mina skolböcker. Så där catchingade man in 400 spänn! Perfa till fredag då jag, mamma o Cissa ska till Ullared!! För att återgå till dagsordningen nu så gick jag även imon Maxi (när jag ändå var där) och köpte en dricka att ha på vägen upp på fredag, lite frukt och Blue Keld att ha i kylen, mums! Väl hemma igen satte jag mig framför datorn, o här sitter jag fortfarande... Har ifs varit uppe och gjort mig en smootie, gott som mellanmål! Då jag åt sen frukost o ska äta rester sen igår till kvällsmat (en väldigt liten portion) så tyckte jag att det passade bra. Men behöver nog öva några gången till innan jag ittar de rätta indegrienserna för att den ska bli gudomlig. Idag var den liksom bara god... :P Märkte iaf att jag inte alls gillade den bärmix jag köpte igår. Så nästa gång jag ska köpa bär så kör jag på säkrare kort och köper ngt jag vet att jag tycker om. Tänkte först att jag skulle ta en bild på min fina smootie, men jag kunde inte hitta min kamera...Hmmmm! Vet inte var den kan ha tagit vägen.. Minns inte ens när jag använde den senast... Använder ju mest systemkameran nu för tiden.

På tal om systemkameran så har jag nu bokat tid nere i Malmö en söndag i september (den 27 om jag inte minns fel) då jag ska gå en liten kurs där man lär sig grunderna och de lättaste funktionerna på kameran. Har ju inte riktigt tagit tag i o läsa manualen o så till den... Så tänkte att det är lika bra att jag åker ner o går den (2,5h) kursen. Så tar vi o shoppar lite i samma veva! ;)

Nej nu ska jag dricka upp det sista av smootien samt kolla om duken och lakanet som hänger på balkongen börjar bli torrt så man kan hänga ut något annat istället!

Måndag, Tisdag, Onsdag....

Måndag igår, Tisdag idag, Onsdag imorgon.... Ja, veckan passerar fortare än man hoppats. Är ju trots allt den sista lediga veckan för i år typ. Men man ska väl inte klaga (även om det är ganska skönt ibland) :P.

Har idag varit i Åhus och ätit lite hos farmor och farfar. Gott som alltid! Så nu sitter man här och håller på att spricka..!

Var ute hos Hällen i Vä igår och skulle hjälpa henne med lite flyttlådor. Slutade med att jag satte ihop samma Ikea-hylla typ 3 gånger för jag snurra till det hela tiden!! Aaaah! Men grannt blev det när det väl gav med sig! =)

Måste försöka att komma ihåg att ringa vårdcentralen imorgon. Behöver ju ta reda på hur mycket vaccin man har i sig. Har liksom lyckats slarva bort mitt sånt gula kort som de skriver allt sånt i...  Dessutom så har jag varit på två olika ställen och fått sprutor också... Så det är kanske inte det lättaste att ta reda på... Kan verkligen inte minnas var jag kan ha lagt det kortet! Sen är ju frågan också, hur mycket behöver man skydda sig mot? Ska man ta mot svininfluensan också kanske?! O malaria?! Finns ju så mycket man kan råka ut för. Men samtidigt, hur stor är risken att man verkligen utsätts för det? Är mycket att fundera på! När jag nu halkade in på resor så var vi inne i bokhandeln här i stan o jag fann en ö-luffarbok om Thailand. Men den kostade över 300 spänn. Så gick in o kollade på adlibris efter den och där kostade den "bara" 211 kronor istället. Men då såg jag ju också hur många fler böcker det fanns om öarna. Så nu uppkom ju ännu en fråga, vilken är bäst? Den jag såg i butiken verkade ju vara utmärkt. Men sen kanske det finns en som är ännu bättre. Är ju inte precis så att man köper mer än en när de är så dyra. Får helt enkelt tänka på det lite och se vad jag kommer fram till. Hittade en på en sida som verkade vara precis det jag var ute efter, men så fanns den på danska för kring 200 och sen på svenska för över 300. Men den var ju även slut så då kunde det inte bli den ändå, och trots det så tycker jag att det var lite i dyraste laget.

Ser nu på klockan att C snart slutar! =) Skulle eg ut o springa en runda ikväll, men efter att ha varit i Åhus så känner man sig ganska tung i kroppen om man säger så!! Så blir nog att vi går en runda efter maten istället. Ikväll kommer det att serveras kasslergratäng och ris. Vilket är Cs påfund, så får se hur det slutar! :P Nej det blir säkert jättegott!!

Ca 10 minuter senare: Sitter o kollar på repriser av GG, så blir lite distraherad. Lika bra att sluta skriva då...! =)

Ny vecka

Samt LEDIG vecka! =) Me like!! På måndag kl 09.00 börjar skolan igen. Men det är en hel vecka innan dess och då hinner det hända mycket. Hoppas jag!!

Igår var det helt underbart väder, var ute i princip hela dagen. Började med att köra mc till barum där vi solade och badade. När jag kom hem så la jag mig på balkongen och läset i skuggan, var så underbart skönt och hade hoppats på att jag kunde gjort det idag med... Men aahnej! Under tiden var C ute o buskörde mc med killarna. När även han var hemkommen så körde vi till Kiaby för att grilla burgare. Killarna spelade fotbollstennis o jag o Louise satt o snackade ( o frös). Fy tusan vad kallt det blir så fort solen går ner. Känns verkligen att hösten är på väg. :( Vill ju ha mer sommar!!

Vi hade ju middag ute i Köpinge hos mamma i lördags. En massa folk, 19 pers inkl barnen. Så det var full rulle kan man säga! =) God mat var det också.

Har även hunnit byta hårfärg... Blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig, men ganska coolt ändå. =P  Får se hur länge man förblir rödhårig(!!) innan man färgar om det...

Ska kolla lite tv nu innan det är lunchdags med Emma! =)

Lööök

Luktar bara lök nu när jag sitter i soffan med balkongdörren öppen. Måste vara någon granne som lagar lunch eller något. Vilket jag inte uppskattar då det stinker löööök=örk!

Har varit uppe idag sen strax efter 7. Skulle upp o tvätta så håller fortfarande på med det. Var dags att tvätta täcke och kuddar. Sen när det är klart så ska jag åka ut till köpinge o förbereda inför middagen imorgon. C får hämta mig där ikväll efter machen i Degeberga. Var ju match i onsdags också, vilket gick mycket bra. Hehe, var en jäkla massa gnäll på planen och många sura miner i Linderöds lag när de gick av planen. Men det var en ganska underhållande match kan man ju säga! Haha!

Igår var jag ute i öllsjö hos Katta, Linus & Clint. Alltid lika roligt att träffa dem. Åkte in till stan en sväng o bjöds på fika av Kattas kollega. Mums! Men nu ringer klockan att tvätten är klar...Dags att hämta den!

Karlshamn

Idag bär det av mot Karlshamn för o träffa Petra och lille Alwin. Inte träffat dem på jättelänge och är säker på att Alwin växt massor! Mamma kommer o hämtar mig om en timme så får väl snart ta mig i kragen.

Igår var jag o hjälpte Hällen flytta. Tog de flesta kartonger så nu har hon bara möbler och kläder kvar. Kan bara säga att hon fått tag i det sötaste lilla huset! Perfekt storlek och allt, har tom en egen liten trädgård! Gör ju bara en själv mer sugen på att skaffa hus!

Var ju dessutom ute hos mamma i måndags och övade mig på hus-sysslor! Hihi, så har fortfarande träningsvärk av allt lukande! =) Är nog bäst att gå o käka lite frukost!

Lördag

Äntligen är jobbandet slut för denna sommaren! Började ledigheten med att bara ta det lugnt igår o hålla Hälle sällskap i allt ståhej. Riktigt trevligt ändå! Idag var det inte så fint väder som man hoppats på så det blev stan med mamma och C. Inhandlade faktiskt inget! Impade va?! Sen har det hunnits med en film o massa surfande. Men nu börjar ju vädret klarna upp lite så kanske kan bli en mysig kväll ändå. =)

Har inte mycket mer att säga så avrundar helt enkelt här...

En dag kvar

Nu är det bara ett 8 timmars pass kvar innan det är slutjobbat för denna sommaren!! Ska bli så skönt!

Nej nu var visst maten klar! =)

Match

Ikväll ska jag o kolla på C när han spelar match, Kiabys B lag mot Viby. Så sitter nu o väntar på my ride. Orkade inte åka med C när han körde för snart en timme sedan. Men jag ska iaf ta med mig mer kläder än jag hade förra veckan. För då var det kallt!!

Ännu en jobbedag har alltså passerat... Men fortfarande ligger det miljontas papper på mitt skrivbord! Vet inte hur jag ska hinna reda ut allt. De får helt enkelt ringa mig om de får problem med att reda ut något. Är nog det lättaste och smidigaste sättet att lösa allt på. =)

Lika bra att förbereda kläder så man är redo när Mr Dehlin ringer!

Börja om från början, börja om på nytt...

Fasen vad tiden går fort!! Nu har jag bara 4 dagar kvar att jobba, sjukt att det gått 7 veckor sedan jag började. Men kan säga att det är jäkligt på jobbet, en massa jobb som fullkomligt rasar in både via mejl, fax och tele! Kommer det inte från ena änden så kommer det jäkla från andra!  Men ska försöka göra det bästa av situationen denna veckan så jag inte lämnar  över ett fullständigt kaos när Anita kommer tillbaka. Får istället försöka göra det till ett välorganiserat kaos! ;)

Har just lagt ut en del skolböcker till försäljning... Hoppas det är folk som vill ha dem, känns så onödigt med de böcker man köpt och sedan inte använt på kursen! Känns som att det kommer bli så med den kursen vi ska läsa nu efter sommaren också... :( De kan väl iaf försöka att tänka ett steg längre, används inte boken så behöver vi väl ändå inte lägga pengar på dem. Är ju inte direkt så att man som student har pengar att strö omkring sig...

Tänkte att jag i nästa vecka när jag är ledig ska försöka spana runt lite på nätet om vad man vill se när man är i Thailand. Ja jag vet att det är länge tills vi ska åka, men tiden går u så otroligt fort. Och bara väl skolan börjar igen så kommer det snart att vara dags. Vilket påminner mig om att jag skulle leta upp mitt vaccinationskort. Har inte riktigt koll på vilka sprutor det är jag saknar... Lika bra att kolla upp det och fixa det så fort dom möjligt. Så man inte står där sen och tänker "Ajdå, det skulle jag ju gjort i höstas..."

Alltså har jag saker kvar att ta tag i ikväll. Men först blir det till att leta upp något att äta. Börjar nämligen bli ganska hungrig. Tänkte att jag skulle gått en runda med men det tror jag inte att jag orkar. Ganska skönt att bara vara hemma lite med, C är ju o tränar ikväll så han kommer inte hem på ännu en timme...

Får ta tag i o lägga upp lite bilder från Bakken med sen någon dag... Nu: MAT!

Grannt-väer

Idag har det varit riktigt varmt ute. Lite för varmt för att sitta inne och jobba! Men man ska ju inte klaga nu när det verkar bli lite sommarväder igen... Efter jobbet så skyndade jag upp istan för att möta upp Jenny och Susann och såklart lilla Frank för en mys-fika. =) Var roligt att träffa Susann. Hon fick Frank i början av sommaren och man har inte sett henne sen dess. Så det var roligt att träffa både henne och Frank. Frank har nog de underbaraste blåå ögon jag sett på länge. O nyfiken var han den lille krabaten! Hihi, tycker det är så roligt och fint med de små liven.

Har även hunnit prata en del i telefon sen jag kom hem idag... Bokade en kväll med faster + familj för att umgås lite. Hittade inte en helg förrän i september då vi alla kunde... Alltså är det bäst att vara ute i god tid! Så nu hoppas vi inte att det kommer upp några förhinder!

Nu händer det grejer här så bäst jag går o kollar efter vad C rensar upp i sovrummet...


Andra dagen på veckan

Tisdag idag alltså. Har just läst igenom mina "favvo" bloggar... hehe, har några som jag tycker är extra roliga att läsa. Håller just nu på att tvätta och skulle städa en runda med, men har inte kommit så långt med det... Ska ner o byta från tvättmaskin till torktumlare samt ladda ny maskin med tvätt. Och under tiden det tvättas så ska jag till Maxi och handla. Har suttit o funderat på vad jag ska köpa för mat... Men kan inte komma fram till vad jag kan vara sugen på i slutet av veckan... Hm!

Vet ni förresten?! Imorse när jag skulle cykla till jobbet... Låste upp cyklen och upptäckte att det var totalt tomt på luft i backdäcket... Suck! Men som tur så var bilen hemma så fick ta den istället. Så ska ta o kolla på Maxi om de har ngt man kan laga det med. Så det får bli morgondagens/kvällens projekt. För tror inte jag pallar pilla med det ikväll. Så imon får det bli att ta Cs cykel till jobbet eftersom jag har lite brådis in till stan sen då jag ska in på en mysig fika! =)

Måste springa ner nu o ta tvätten innan den börjar lukta illa. (Den gör det om den får ligga för länge efter att den är klar...) Surt som sören!!

Måndag

Ny vecka, nya tag. Ja det kan man verkligen säga när det gäller jobbet. Kan inte fatta hur mycket det kan ringa alltså. Honner inte lägga ner luren förrän nästa person ringer. O alla har ju givetvis akuta grejor som behöver fixas. Men hallå, en diskmaskin, om du behöver vänta i en eller två veckor för att den ska fungera igen är väl inte det hela världen?! Eller är det så hemskt att behöva diska för hand? O vissa äldre, visst jag kan förstå att det inte är lätt att veta vad man ska göra. men snälla lyssna på vad jag säger i luren istället!! Det hade underlättat såå himla mkt! Men nu har jag bara 2 veckor kvar, och det kommer att gå jättesnabbt. Känns som om tiden bara springer iväg. Men ska inte klaga på jobbet, det är faktiskt ganska kul ändå. Men man börjar bli lite slut i rutan och när det ständigt dyker upp problem efter problem. O då menar jag inte små problem utan stora problem som man verkligen måste lägga ner sin själ i för att lösa och är tidskrävande. Tid som man alltså inte har... Är det några samtal man behöver ringa så gäller det att lägga upp en plan så när jag avslutar det ena samtalet så gäller det att snabbtsom attans lyta luren igen och slå nästa nummer. Lyckades ganska bra med det i eftermiddags så fick undan en hel del ändå. Men ack så mkt jag har kvar till imorgon!

Nog pratat om jobb. Helgen har spenderats med Cs familj. Fredagen var vi i Vånga och grillade. En riktig myskväll. Sen gick vi upp tidigt på lördagen för att åka till Bakken. Tog en massa härliga bilder på ungarna i karusellerna. =) Även jag åkte en och annan men var lika roligt att stå brevid och titta när de åkte. Igår så var jag riktigt trött. Vaknade av att C låg o höllpå med sin nya iPhone. Men vände mig om och försökte sova. C fick gå upp och sticka till maxi o handla. Sen var det dags för mig att gå upp! :P Efter "frukosten" åkte vi till Barum o jag la mig på bryggan direkt, så härligtmed lite sol! Beslutade oss för att åka och spela lite fotbollsgolf, riktigt roligt är det. O jag kom inte sist!! Nämnvärt är ju då att 1, jag spelade med bara killar 2, jag kom bara typ 5 poäng efter C som har spelat fotboll typ hela sitt liv!! Hihi, tyckte jag var kul iaf!! Efter det åkte vi till Kiaby och grillade, och killarna spelade fotbollstennis medans jag satt o fotade dem. Fick en hel del rliga bilder på dem när de ska ta bollen. Många glada skratt blev det iaf! =)

Ikväll är jag hemma själv. C skulle o träna men de ringde från jobbet, och eftersom han har beredskap så fick han köra till bromölla o jobba istället. Vet inte om han är kvar där eller har kommit där ifrån än... Får se när han kan tänkas komma hem... Själv ska jag ta o se om det är något bra på tv ikväll...

RSS 2.0