Dagens

Somnade visst om i morse efter att jag kikat på klockan vid halv 9 o vaknade en timme senare av ett AMS från C. Undra hur länge jag sovit om jag inte blivit väckt... Latat mig större delen av dagen, suttit vid datorn o försökt ta tag i pluggandet men är verkligen omotiverad! Kvällen har däremot varit fullspäckad. Köpt köksstolar, 8 stuckna så nu kan vi ha massa gäster! :)tack mamma o Chrille för inflyttningspresenten! :) Vi har även hämtat och satt upp gardiner, mycket fint blev det. Tack pappa och Marina som sytt dem (ja inte pappa då) ;) blev helt annat med gardiner i de stora fönstren, inte så öppet liksom. Nu behövs nya blommor så är det kanon-kalkon! :D har dock handlat allt för mycket de senaste månaderna, så får nog hålla igen lite... :P nu är det House och sen väntar troligtvis sängen då det är skola imon, o jag är inte som andra "vuxna" som klara sig på 5 timmars sömn. Nej, jag behöver minst 8-9 timmar för att jag ska vara pigg o glad när jag ska gå upp. O jag måste säga att jag har haft tur som träffat en karl som är likadan! Hihi, så när barnprogrammen är slut går vi o läger oss! ;)

Helgen i ord

Stan med C, Kristianstad Musikskola 40 år, Maxi, Eko, julpynt, leta fjärris, film, fått upp spottar över vasken, fått igång värmepumpen, Max, bio, SKOTTAT SNÖ!!!

Vitt var det här!

Det har snöat ännu mer i natt, så när C skulle köra till jobbet fick han skotta! Tänk första snön som husägare, ingen fastighetsskötare som kommer o skottar här inte! På ett sätt är det mysigt med vinter, ja så länge man håller sig inne o tittar ut på snön. Men fy bövelen för kyla o slask! Fick känna på det härliga med att åka buss vintertid igår, dvs kyla och en försenad buss. Hye! Idag ska jag hålla mig hemma, inga bussresor i onödan nu tack! Har gjort upp ett schema för ig själv idag, o jag ligger redan efter! :P var ju såå mycket skönare att ligga kvar i sängen, läsa tidningen samt dagliga skörden av bloggar! ;) men nu finns det inga fler ursäkter, dags att lämna det varma, sköna täcket för lite frukost!

By The Way

Bara en månad till julafton idag!!

Snön är kommen

Men är den kommen för att stanna?! Det är det som är frågan! . Skola idag, föreläsning, sen hörde bror av sig. Följde med honom på ärende han hade i stan. Ska bli spännande! =) C är i Stockholm idag och då brukar alltid något gå snett för min del. Än så länge har det faktiskt inte gjort det, håller tummarna för att det fortsätter så i några timmar till! Har målat sovrumsfönstret idag, så en runda till imorgon förmiddag så är det klart för persienner, gardiner, blommor och lampa imon kväll!! Är så fruktansvärt tråkigt att inte ha något i fönstren nu när det är så mörkt ute. Borde ta tag i skolgrejs med, men man orkar bara inte om dagarna... Har varit fruktansvärt lat på sista tiden. Men det är ju jag själv som får lida... Längtar till sommar och värme!!

Ny vecka igen...

...och ett steg närmre jul! Inte klokt att det snart är jul o nyår!! Snart ett år sedan vi åkte till Thailand. Idag är det ingen skola, kanske kan bli lite gjort här hemma istället... Ikväll måste vi iaf se till o handla persienner till sovrummet, för just nu står där en kartongbit för fönstret. Rullgardinen vi haft fram till nu gick inte att sätta upp igen när vi listat runt fönstren... Ska nog tvätta gardinerna som ska upp i sovrummet sen med. Blir dem tills jag helt bestämt vilka jag hellre vill ha... Kanske passar de bra här trots att de är beige. Återstår att se! Frukost står härnäst på schemat iaf!

Söndagen är här...

Vilket innebär helgens slut..! Har varit en skön helg, fredagen började redankl 13 med att korka upp första cidern. Var ju klassfest som gällde! Efter skolan åkte vi hem hit för lite lunch och husesyn! ;) sedan vidare in till Jenny även där husesyn för de flesta och litta kvällsmat, även om man inte var så hungrig, blev Ko-San och pizzeria. Vidare till Jeppe lagom till Idol, som vi egentligen bara skulle ha igång i bakgrunden... Hm... Var en mycket trevli dag/kväll och att man pga den tidiga starten var hemma till midnatt var ju bara skönt. Inte lika seg lördag med andra ord! Lördagen bestod av att jag drog med mamma till Osby för att hämta vårt nya köksbord från Annorlunda Rum. Var i princip det jag hann innan vi skulle till Cs päron på Thaimat, mums som alltid! :) idag började vi dagen med att köpa frallfrukost. Och sedan var det bara att börja jobba, jag har målat och C fixar i köket med lister. Tar sin lilla tid! Men blir bra när det väl blir klart! :) om ngn timme ska vi till mamma på middag, porterstek står på menyn! :D

Målare?

Tror att jag skulle få avdrag på lönen om jag arbetade som målare. Jag har nämligen lika mycket färg på mig som på det jag målar... Hade tom lyckats få BAKOM örat! Hur lyckas man? Har iaf blivit lite målat o lite uppspikat ikväll med. Fick även fikabesök av mamma o bror, trevligt! Har även varit på fika hos f&f idag, körde ändå förbi så passade på när man hade lite tid över. Så fika har jag gjort 2 gånger idag! :) jag klagar inte! Men just nu är jag sugen på chips... A-livs har stängt, så jag får väl helt enkelt härda ut..!

Förändring på gång

Kan börja med att berätta att det inom kort kommer ske en förändring här på bloggen. Jag är nämligen trött på att inte kunna lägga in bilder från iPhonen smidigt. Så C har fixat till mig idag! =D Kommer skriva här när ändringen börjar gälla och vart jag hädanefter kommer att skriva! Ska bli kul att kunna lägga upp bilder även här är man känner för det. . Annars då? Varit hemma idag, ingen skola. Har dragit ett antal penseldrag. Fy tusan, det tar betydligt längre tid än vad man tror. Ikväll är det middag med tjejerna på stan. Ska bli möjspöjs! Men jag har en sån förbaskad huvudvärk! Hoppas att den ger med sig sen. Kan ju bero på att jag suttit inne hela dagen i ångorna från färgen... Hmmm... Tänkte att jag skulle fått lite plugg gjort med idag, men nej. Det lämnar jag till en annan dag! ;) Fick schemat för den ny,nya kursen idag. Är ledig i nästan 3 veckor över julen! Wihoo... Nästan så man skulle tagit sig en Thailandsresa då! ;) Tyvärr är där ett ganska stort hinder i vägen, nämligen ekonomin... . Nej nu ska jag sminka mig innan C kommer hem från jobbet, han får ju absolut inte se mig utan smink! Haha, nej det är väldigt mycket för sent för det..! Men man behöver ju inte skrämma iväg kyparen på restaurangen iaf! Kanske borsta håret efter duschen med... Ja, så får det bli! ;)

Dark

Mörkt är allt vad det är ute om kvällarna! Måste hålla sig sysselsatt så man inte blir så trött. Så ikväll har vi listat o grundmålat ett fönster, tar hur lång tid som helst att bara göra ett. Jag som tänkte att detta skulle vara klart på någon dag. Men ifs, vi är ju inte hemma så många timmar per dag så man kan ju inte förvänta sig hur mycket som helst!! Imorgon är det iaf ingen skola, men tänkte att jag skulle få lite skolgrejs gjort ändå. O kanske ta ett eller annat penseldrag... Har druckit god varm choklad från USA med klippta skumtomtar och grädde i, MUMS!! :) som C sa: inte nyttigt men gott!! ;)

Måndag igen

Helgen har som vanligt sprungit förbi! Denna helg innehöll chill till Idol, handla plankor, skjutsning av kusin, fika i Kjuge, passning av bror, farsdagsfirande med middag, efterrätt och fika. Sedan hann vi även sätta upp alla fönsterkarmar!! Så ikväll fortsätter vi med att sätta smygar och foder tänkte vi. Men först måste vi köpa lite plankor och färg! Så vi vet vad vi har att göra iaf! ;) idag ska jag vara i skolan kl 13, drygt att vänta tills dess! Men måste säga att det var skönt med sovmorgon! :P ska nog ta onde mig upp ur sängen snart, bussen går ju redan 11 så man kan inte lata sig allt för länge...

Drömma sig bort

Satt och tittade på Thailands-bilderna och längtade tillbaka. Hade så gärna åkt med i år igen. Men man kan inte både renovera hus och resa på sådan semester... Men SNART vill jag tillbaka iaf! Cs familj där nere är ju så härlig också, inte alls som vi svenskar enligt min mening. Så varma, goa och härliga! =) . Ytterligare några lister har kommit på plats ikväll. Tar man lite då och då så kommer allt bli klart till slut! ;) om 10 min är det dags för första avsnittet av Byggfällan, det ska jag titta på tänkte jag. Älskar sådana program, inte för att det är roligt för dem som blivit utsatta, men det är så lärorikt. . Imon är sista dagen på denna skolvecka och faktiskt även på denna kurs (som började i måndags)... Lite roligt faktiskt!

Busstajm

På sista tiden har man böivit en riktigt flitig bussåkare! 10-15 minuter, sen är man hemma. Klagar inte, är ganska skönt att åka buss, förutom när det är så mycket folk att man får stå... Men som sagt, det är ju inte så långt iaf! Nya besked i skolan idag!! Vi som inte fått någon VFU-plats ska få terminen omplanerad, vilket innebär att på måndag avbryter vi 6 denna kursen o börjar läsa beskattningsrätt, efter jul skriver vi uppsats och innan sommaren går vi ut på praktik. Låter som ett helt okej upplägg, dock blir ju den andra gruppen om 3 pers lidande... Personligen känner jag att i detta läget finns det ingen möjlighet att få allt, så jag får nöja mig med den lösning som blir mest rättvisande gentemot vad jag sökte in till! I Hammar nu, en bit kvar innan jag är hemma o kan slänga mig i soffan, är snorig o eventuellt lite febrig om dagarna... C satte upp innerdörrarna igår, mycket fint. Blir nog lite listning ikväll! O vet ni?? JAG körde till Vånga igår och hämtade släpet o körde själv med det ända till Bromölla!! Det ni, från att har varit nästan lite rädd för att köra alls med släp o sen köra hela den vägen i mörker och regn! Lite stolt är jag allt! ;)

Eh okej?!

Nej det är inte okej!! Skrev i morse att jag hoppades på goda nyheter ang VFU. Jo, nyheter fick vi idag. Vi får ingen VFU-plats... I min klass är vi bara 9 elever, 3 av dem har fixat egen plats så en grupp på 6 personer var enligt våra lärare "ett hanterbart antal" att göra något annat med. Så VFU-platserna som skolan fixat tillfaller den andra klassen. Jaha, men vi då? Jo, då ska vi sitta och skriva arbeten under denna tid istället. De menar att vi kommer ju ändå ut till företag genom att vi genomför intervjuer till arbetena vi ska göra. Men NEJ det är inte alls samma sak. Jag vill komma ut o se hur det är o arbeta som revisor, eller revisorsassistent för den delen. Vad gör man om dagarna? Att berätta om sitt jobb är en sak men att få se med egna ögon, hur och vad som görs är något helt annat!
.
Alltså duktigt besviken och vet inte vad man ska ta sig till. Vad vi än säger så kommer det ju inte hjälpa, tillräckligt med platser till båda klasserna finns inte och det var lättast för lärarna att stryka vår klass helt (förutom de som fixat själva). De har kommit fram, enligt dem, till en bra lösning som de redan innan de informerade oss hade bestämt sig för att den skulle gälla känns det som. Är inte det enklaste att hitta en plats, och framför allt inte när man ska vara på plats redan på måndag... Detta är nog den mest oplanerade kursen någonsin. Och hur det ska sluta bra vet jag inte. Vet bara att detta verkligen inte var vad jag förväntade mig när jag beslutade mig för ett fjärde år (tänkte först bara läst 3 år), men chansen att komma ut i arbetslivet under 10 veckor lockade så jag beslutade mig att fortsätta. Det hela började med att 10 veckor kortades ner till 6 veckor, 3 dagar i veckan. Och nu har det alltså slutat på 0 veckor... Jahapp! Då min tanke från början var att bara läsa 3 år så ångrar man ju sig lite nu när inte praktiken kommer att bli av, men att hoppa av nu tänker jag ju inte göra! Nu har man ställt sig in på att läsa fram till sommaren. Att gå ut o söka jobb nu är ju inget jag tänker göra, jag vill gå klart, få min dubbelkandidat och ha varit på praktik!! Håller fortfarande tummarna för att allt ska lösa sig, men just nu ser det väldigt mörkt ut...
.
Idag har vi fått en ny familjemedlem, den nya MacBook Air, supertunn är den. Och hur go som helst att skriva på! Om inget annat så får jag väl vara glad när jag sitter o skriver alla arbeten under 10 veckor på den...!

Morgonstund

Skola idag igen... C jobbar hemma då nya datorn ska levereras idag. Går bara halva dagen, vilket är skönt då jag inte alls känner mig kry... Håller tummar och tår för att vi får ett bra besked om praktiken idag. Ikväll blir det antagligen att fixa lite med fönstren, täta lite till och kanske börja sätta foder på insidan. Annars gör jag nog gärna så lite som möjligt! ;)

Måndag igen

Inte klokt att jag redan gått 10 veckor i skolan sedan sommaren!! Helt galet! Inga nya besked om praktik idag, hoppas på imorgon. Bra planering att vi ska ut på praktik på måndag och vi vet ännu inte var vi ska vara... Härligt!! Här är lite varmare i bygget idag, men inte fullt så varmt som jag önskat. har även fått ont i halsen, igen! Riktigt trött på att bli förföljd av alla virus! Kan man få en rejäl omgång och sen får det vara bra istället!?

Fönster redo

Äntligen har vi fått våra efterlängtade fönster på plats!! Men efter en hel dag med fritt blås av kall luft i huset så tog det sin lila tid innan vi fick upp värmen här inne igen. Så vi har massa värmeljus tända som faktiskt har höjt värmen här inne! :) o dessutom är det mysigt! Så nu är det lite lister o fönsterkarmar kvar så blir det finfint!! :)

Regn

Hälften av fönstren är satta och det ser ut att bli riktigt bra! :) imorgon ska resten på plats och sen återstår snickeriet runt dem... Ska bli såå skönt att kunna sätta blommor o lampa i fönstret samt gardiner! Tror att jag idag kommit fram till lite mer ang gardiner än igår... Var ju en hel djungel o leta i! Men som sagt det tar sig! ;) så om några veckor eller så kan det nog faktiskt se lite mer bebott ut här! Ska bli trevligt! Nu ska jag försöka få upp värmen i kroppen, var just ute och hann precis in innan det började vräka ner! Ska nog laga lite middag med sen... Är sugen på potatis i ugnen och kall bea-sås, kanske ett glas vin till det... Mums!

Sovmorgon?

Vad är det? C var visst pigg idag o då ska inte jag heller sova tyckte visst han... Tråkigt väder idag med. Inte bra, förmä min plan var att måla grunden på huset... Blir väl att flytta lite sten istället. Den högen vill ju aldrig ta slut! Annars ska vi försöka få upp lite fönster här idag, spännande inse om vi reder ut det! Ny bänkskiva beräknas komma om 4-5 veckor... Jippie! Kan säga att bi ska förbereda en lååång diskussion med Ikea...

Besviken

Det var ingen felfri bänkskivan som kom till oss idag... :( så OM vi får en ny är de 5-6 veckors leveranstid på den med, spännande!! Blir så trött på allt! I ren protest går jag därför o lägger mig i sängen o inväntar lyxfällan! Imorgon efter 14 har jag iaf tentan ur huet, oavsett hur den går så ska jag iaf inte tänka på den under helgen!! Adios!

Redo för 2011 ...

img_3737 (MMS)

Redo för 2011 med en ny kalender som danp ner i lådan idag! Riktigt fin var den med enligt min mening! :)


Dagen innan tenta

Jaha, då var man där igen, dagen innan tentan... Och som många andra gånger känner jag att jag skulle börjat plugga tidigare..! Blir att sitta med näsan i anteckningar o lagbok idag. Ska tvätta med tänkte jag, utnyttja att man ändå är hemma hela dagen. Hoppas att vädret är lite bättre idag än igår så man kan pausa med en promenix då och då för att få lite frisk luft!

Myskväll

Ikväll har vi haft besök, Emma och Maria! :) massa länge sedan alla vi umgicks! Måste bli ändring på det. Minns allt crazy som brukade hända back in the subway-days! :D . Har rekat inför leveransen av den nya bänkskivan imorgon. Så nu håller vi alla tummar och tår för att den är som den ska, varken skev eller hålig!!

Höstrusk

Ingen promenix idag inte. Blåser o regnar! Tog istället en skön dusch och frukost med att läsa igenom bloggar! :) så nu är det plugg som gäller, iaf fram till lunch! Målen man sätter upp måste ju vara realistiska! ;)

Ineffektiv

Denna dagen har varit väldigt ineffektiv! I princip inte gjort ett smack. Var duktig o gick en lång promenad på nästen 1 timme i morse. Snacka om dimmigt! Gick ute bland åkrarna och hoppades på att jag var på rätt väg, som skulle leda mig mot Fjälkinge igen! :) och det gjorde den! :) men när jag kom hem o hade ätit frukost så kom inte pluggandet igång riktigt, o så har det fortsatt resten av dagen! :P Inga nya besked från skolan om VFU, så det återstår att vänta. Detta som man sett fram emot så mycket känns just nu bara jobbigt och som att det kommer bli en flopp!

Uppe med tuppen

Har legat vaken sen kvart över 5, så nu ger jag upp och går ut och går en lång skön runda istället! :)

Jag vill...

Just nu är det mycket jag vill... Jag vill få ett mejl med goda besked om VFU, jag vill klara tentan galant på fredag (gärna utan att behöva ägna en sekund mer åt att plugga), jag vill få alla fönster på plats i helgen, jag vill ha en resa att planera, jag vill ha obegränsat med resurser och jag vill ha hälsan i behåll... Skulle nog kunna fortsätta ett bra tag till! Men när man tänker efter så är det mesta man vill ha egentligen bara nonsens. Men det hade faktiskt varit skönt att få ett mejl från läraren där det står att praktikplatserna är klara! Lär troligt vis inte hända idag iaf... Ger upp plugget för idag, eftermiddagarna är inte alls lika effektiva som förmiddagarna, tur jag gick upp tidiga idag då! ;)

Omställning

Inte alls kul att vakna strax efter 7 o vara pigg. Var trött som tusan igår kväll så hade gärna gått o lagt mig när klockan visade 20.00 men vi höll oss uppe till 22 iaf. Är ju bara för att man ställt om klockan som allt blir knasigt! Sen var vi nog ganska trötta båda två efter en heldag i trädgården med att skyffla sten. Nästan all småstenen kom på plats, men nästan all kantsten är kvar att lägga... Våra fönster kom i fredags, så jag håller tummarna för att de kommer på plats under kommande helg!! Hade varit superduperskönt!! Ska nog gå ut omgång en minirunda innan det är dags att äta frukost och sedan sätta sig o plugga.

RSS 2.0