Häcken är nere, gräset är klippt, vattensp...

dsc00238 (MMS)

Häcken är nere, gräset är klippt, vattenspridaren är igång. Vad mer kan man tänkas göra sista dagen i augusti?! ;)


På andra sidan häcken...

Innan kunde vi säga att vi bodde på andra sidan häcken. Men nu ser man faktiskt huset utan att behöva vara inne på tomten! =) Häcken har alltså tagits ner till hälften och likaså på bredden... Wihoo, vi behöver inte längre känna oss fångade i vår trädgård! :P

Alltså har ett rejält ryck tagits i trädgården även idag. Likaså kommer det bli imorgon, kanske så lite gräs, klippa gräs och lite så! =) Nu ska jag ta en fikabulle och surfa vidare!

Flaskhals

Att vänta på målarna är verkligen en riktig flaskhals!! Vi har inte mycket kvar att göra i huset, så vi vill verkligen att målarna ska bli klara nu! Torsdag ska de tidigast kunna vara klara enligt mina beräkningar. Men de sa ju att de behövde hela veckan på sig... Men vi kan väl alla hålla tummarna?! =D Tack!

Idag har det blivit trädgårdsarbete tills det började regna. Då tog jag och mamma tag i att börja skruva ihop köket... Oändligt arbete! Men lika bra att sätta ihop det så man snabbt kan få det på plats när målarna är klara (åter igen!) och golvet är lagt. Ska ringa och klaga på att bänkskivan var försenad. Beställer man 5 veckor i förväg som de kräver OCH att de lämnar ett lev.datum ska den bannemig inte vara försenad ytterligare 3(!!) veckor... Irriterande, så imorgon ska jag vara jobbig kund! =)

Lördag

Eftersom det är helg nu så tog vi och avslutade bygget ganska tidigt idag. Sitter nyduschad i lägenheten och undrar vad man ska hitta på ikväll. Troligen inget vettigt eftersom man är ganska mör i kroppen och förkylningen vill verkligen inte ge med sig...
.
Hur står det till i huset då? Jo, vi väntar fortf på att målarna ska bli klara och eftersom det är helg nu blir det inget gjort... Så idag har vi varit ute i trädgården, mycket som ska göras även där... Så det blir det imorgon med och sedan blir det till att börja sätta ihop köket så vi förhoppningsvis (håll tummarna!) kan börja sätta in det till nästa helg. Även om inte bänkskivan är kommen då då måste vi ju få in det så vi kan flytta in sen...
.
Nej nu ska jag sätta mig med penna och papper och kalkylera lite! ;)

Internet

Vi har numera internet i huset!! Då kommer det inte bli mycket gjort om dagarna... :P Jodå, men kan vara bra när man behöver kolla upp något!

Imorgon mellan 8-12 kommer vårt kök. Så vi får vara här tidigt imorgon... Tröttis kommer man vara när klockan ringer. Ska äta nu och sedan städa lite innan vi kör hem... Maten är i micron på tining. Innan idag fick vi besök först av farmor och farfar som kom med lunch och sedan av Jenny, Clemen och Hansson som kom med fika! =) Trevligt, trevligt! =)

Old Dogs

Har just tittat på ovan nämnda film. Ganska rolig faktiskt! =)

Annars då? Jodå, man r ganska sliten... Men snart är väggarna klara för målning, så målaren ska komma imorgon och förhoppningsvis kan de börja spackla så det med kan bli klart någon gång. Nu blir det nog snart sängen så man orkar med imorgon också.


Dag 5

Idag har det inte hänt så mycket synligt. Det som gjorts är dragits el, gipsat, plockat undan, sågat itu brädor som skulle slängas och lite så. Den enda "stora" förändringen är att vi beslutade oss för att göra vid även hallen. Så där åkte garderob och klinkers ut!
.
Jag har lekt med silvertejp och satt ut var spottarna ska vara i taket. Gjorde bara det i köket idag så imorgon blir det hallen. Nästa steg i processen är att gipsa klart och sedan får målarna göra sitt! Köket kommer på fredag, men bänkskivan är försenad. Så när vi får den blir spännande att se... Har de inte hört av sig till helgen ringer jag och efterlyser den!!
.
Så om några veckor, tre kanske, ska vi nog kunna flytta in. I alla fall så man kan bo där utan att lida. ;) Nej nu blir det sängen efter två långa dagar i huset. Imorgon behövs nya krafter!! =)

Då står man o grillar i ösregn! Härligt v...

dsc00236 (MMS)

Då står man o grillar i ösregn! Härligt väder vi har!


Måndag

Såhär såg huset ut i slutet av dag 2 och ytterligare en vägg åkte ner, mellan sovrummen. Igår hände väl lite med, men jag var inte där så länge eftersom jag skulle iväg och rida islandshästar. Vilket var en mycket roligt upplevelse som resulterade i att jag idag har väldigt ont i min bakdel!!
.
Vi ska nu köra ut till huset igen och jag håller tummarna för att det inte har rasat då C rev de reglarna som ni ser på bilden ovan. Men det tror (hoppas) jag inte! ;) Haj och ivaj så får vi se vad vi gör idag!

God morgon

Då var det en ny dag med nya tag! Heldag i huset och sedan kräftskiva ikväll.
.
Ska bli spännande att se hur mycket vi hinner idag, för igår gick det med racerfart! ;)

Dag 1

Idag är första dagen som husägare, på riktigt! Vi har idag fått nycklarna och renoveringen är i full gång! =) Är så trött så jag kan nog inte sätta ihop fler ord till att bli bra meningar så lägger upp lite bilder som får tala för sig själva...
Väggen är nere, halva golvet är upptaget, det mesta av köket är nerplockat och tapeterna är nerrivna. Ganska mycket har alltså blivit gjort idag! Bara till att på det imorgon igen=) Nu, ryggläge!!!

Öppen planlösning var det ja! ;) svettigt ...

dsc00233 (MMS)

Öppen planlösning var det ja! ;) svettigt värre kan jag lova Men det blir säkerligen fint när det är klart! När nu det blir...


Rekat

Nu är allt rekat inför morgondagen. =D Ska bara lägga ner saften med (om vi har någon)...

Ska bli så spännande att öppna dörren till huset imorgon! =D =D

Om 24 timmar är vi på väg till banken för ...

Om 24 timmar är vi på väg till banken för att få vårt hus! :)


Kommer det att kännas...

...i armen imorgon?!? Jo, det tror jag. Jag har nämligen både hamrat och målat idag! =) Tycker det är så roligt, längtar bara mer tills det är vårt egna hus vi snickrar på! Och nu är det inte länge kvar, fredag klockan 10 ska vi vara på banken. Så det är väl en sisådär 38 timmar kvar om jag inte räknar helt galet. Hihi! =D

Har nog inte riktigt fattat att vi ska flytta till hus på fredag (eller ja, vi flyttar inte på fredag). Men att det är ett hus som vi faktiskt äger själva, det är till oss själa vi betalar "hyra" inte till någon annan! Så underbart skönt ska det faktiskt bli! Det enda vi har kvar att fixa eller kolla upp är el, vet inte riktigt hur man går tillväga när man flyttar till hus. Sen ska man ju välja om man vill ha fast eller rörligt... Blir att undersöka imorgon! ;)

Nej nu borde C snart komma hem från träningen tycker jag. Kanske ska fika på ngt när han kommer hem... Oops, jag skulle ju steka till köttet... lika bra att göra det direkt innan jag glömmer det igen!

Tisdag

Nu är det verkligen inte länge tills vi får huset! Ber om ursäkt för tjatet om huset, men hädanefter kommer det bli mycket husrelaterat här på bloggen! :) Ska försöka ta bilder så jag kan lägga upp lite här under resans gång.
.
Idag har vi varit barnvakter åt Rasmus och Filip som kom vid lite i 8 i morse. Har varit på Andys lekland, McDonalds, tittat på film och spelat spel. En rolig dag helt enkelt! =) Inget införhus-fix har hunnits med idag. Men är inte så mycket kvar att fixa, kolla upp lite grejer. Men det kan vi göra imon, skulle väl bli dåligt väder då med..?! Nej, ska se om vi skulle köra nu eller hur det blir...

Full fart på en måndag

Idag har det varit full rull esedan man gick upp i morse kl 07:45.
örjade dagen med att åka till skolan. Nej vi har inte börjat än, jag hade en dugga efter mig som jag skrev. Gick förhoppningsvis vägen, om inte blir jag förbannad, för de frågorna var ganska grundliga...
.
Åkte hem för att hjälpa C med det sista av tvätten. Klockan slog 12 och tvätten var klar! Vi satte oss i bilen, först in på Kjell & co sedan ut till onninen för att kolla blandare. Vidare till Rinkaby rör för att titta på fler, och där hittade vi en som föll oss i smaken. Så nu har vi inhandlat ett styck köksblandare! =) Vidare till Åhus för att titta på Fritidsmagasinet, inget intressant. Svängde inom, hmmm vad hette den nu?! Soff-någonting, även den i Åhus där vi hittade två styck badenbaden som fick följa med hem. Så tack farmor och farfar för stolarna som vi nu hittat och köpt! =D Svängde inom morfar för att ta en glass på torget, mycket smarrigt! Därifrån körde vi sedan mot Eko:- där vi handlade lite allt möjligt kofot, sopkvast, spadar, lodstockar (heter det så?), en grill, en skottkärra, ja lite allt möjligt. När vi skulle köra där ifrån insåg vi att det får nog inte plats något mer i bilen, så vi svängde inom Kjuge och lånade lite (ytterligare) plats i garaget! ;)
.
Nu trodde ni kanske att vi var klara för dagen, men ack så fel! Vidare in mot stan igen först till Biltema och handlade gummiklubba och handskar (till mig). Sedan till Elgiganten för att köpa köksfläkt, så nu är även den beställd. Skulle komma till den siste trodde de, så det kan nog bli alldeles lagom! =) Efter detta åkte vi faktiskt hem. Dags att ställa sig vid spisen och laga mat, kan se framför mig när jag står i vårt nya kök och lagar middag! Hehe, att jag längtar att få stå där o laga mat är lite konstigt. Men tycker faktiskt att det bara blir roligare och roligare att laga mat. Iaf om jag lagar till fler än bara mig själv, för då är det dötrist! ;)
.
Har även hunnit med att betala köket, så har man det också gjort! Har alltså rullat ut en del pengar idag... Men det är ju så det är... Tyvärr!
.
.
Ppsssssttt... kanske ska säga att vi fick pengarna från banken idag.... Höhö... :D

Söndag morgon, när jag vaknar...

Söndag idag, vilket innebär att vi nu är ännu en dag närmre att få vårt hus! =)
.
Igår var vi på middag i Kjuge och efter det åkte vi vidare på inflyttningsfest hos Johan. Det gjorde bara ännu mer att man vill ha huset nu och göra vid allt!
.
Ikväll ska jag/vi vara barnvakter till Clint en stund. C är o spelar fotboll nu så får se när han kommer hem... Längtar tills imorgon efter 10. Då kommer hela mitt huvud enbart kretsa kring huset! =D Med ett avbrott på tisdag då vi ska vara barnvakter till Rasmus och Filip, undra vad vi ska hitta på för skojsigt då..! ;)

Fredagen den 13:e

Idag är det fredagen den 13:e och än så länge har inget hemskt inträffat (hoppas att det inte gjort det heller). Det som dock hänt är att strömmen gick hemma hos mamma (och typ alla andra i Köpinge) precis när vi skulle fika. Som tur var hade både te och kaffe hunnit bli klart! ;) Detta var strax efter åtta om jag inte minns fel och strömmen är fortfarande inte tillbaka där ute... Drygt när det blir så. Men vi tände lite värmeljus och satt o pratade, så det var lite mysigt. :) Lillebrossan körde mig hem, och här fungerar strömmen finfint, undra hur det kommer bli när man flyttar till hus. Kommer det vara mycket strömavbrott?! Hoppas inte, gillar inte när man blir tvingad att sitta i mörker och inte använda elektriska verktyg, såsom vitvarorna menar jag främst då alltså!
För att tala om något helt annat så spelade C match ikväll, slutade 3-3 efter, vad jag förstod, en händelserik match. Nästa match är på fredag och dessutom i Fjälkinge, så den får man väl se. Speciellt eftersom man då har fått huset och inte har så långt till planen! =) Wihoowihoowhiooooo!
Utan att räkna efter så är det ungefär 155 timmar tills vi får vårt hus! =D

Fixa och trixa

Har fixat med lite formella grejer idag, men även köpt jubbebyxor! =) Så nu sören ska man allt kunna snickra! ;) Varmt som tusan ute idag, håller ju på att smälta iväg! Ska ut till Köpinge ikväll på tacos, säger man inte nej till. C ska dock spela match så han får gå hungrig. :P Känns nästan som lördag idag eftersom C är ledig fr jobbet. Hur konstigt kommer det inte kännas när han ska vara hemma i 4 veckor då, kommer ju inte ha koll på dagarna över huvud taget.
Om exakt en vecka kommer vi vid denna tiden stå i VÅRT hus! =) Längtar som baraste den! Så för er som vill se huset i befintligt skick (live) får asa sig dit under fredagen, för jag kommer inte kunna vänta med att börja dra ner grejer där! ;) Så kan väl kalla det öppet hus under fredagen, ja kommande dagar också för den delen. =D Känns som att vi kommer vara där större delar av dygnet ändå! Hihi!!

Köksfläkt

Håller på o letar efter köksfläkt till vårt kök. Men det går väl inget vidare bra... Finns i princip två olika modeller (flera tillverkare) att välja på om man ska ha en frihängande som inte kostar lika mycket som hela köket (okej inte riktigt så mycket, men nästan). Problemet är ju då att jag inte vet vilken av dessa två modeller som jag skulle kunna tycka passa bäst i vårt kök... Sitter och kollar på bilderna men får inte direkt någon känsla för någon av dem... C har väl inte någon favorit han heller... Vilket problem alltså!!

Kolla vidare blir det helt enkelt!!

2 timmar och 45 minuter...

...tills C slutar jobba och då väntar det 4 veckors ledighet för hans del! =) Jag är dock endast ledig två veckor till innan skolan drar igång. Men planerna är att vi ska hinna en hel del under den tiden!

När C stängt ner datorn (jobbar hemma idag) ska vi köra och kolla på köksfläktar, inte hittat någon som känns helt rätt än... Så det blir vårt uppdrag idag. Imorgon ska en hel del andra grejer fixas, lite bankbesök, fixa med försäkring ja det är säkert massa annat med...men kommer inte på det just nu.

Igår var jag i Åhus hos farmor och farfar i stugan. Blev bjuden på nygräddade pannkakor, mums! Tycker det tar så lång tid att göra så jag gör inte det så ofta själv..! Hehe. Senare på kvällen körde vi ner till ip och tittade på fotboll, C skulle spela och det blev vinst! (2-3) =)

Nej nu ska jag läsa lite innan klockan blir (allt för) mycket!

Mitt i veckan

Inte klokt att det redan är onsdag!
Igår var vi som sagt i Köpinge på middag, mycket gott och mycket trevligt! =) Hittade även en del kläder på stan som fick följa med hem i en kasse. Dock hann jag inte testa dem i affären, så ska upp där efter frukosten o se om en annan storlek sitter bättre kanske... Hoppas! =)

Rastlös

Tyckte det skulle bli sköt med lite ledigt. Men ack vad rastlös jag är! Sitter och väntar på att maten ska sjunka innan jag beger mig till Maxi för lite shopping. Ikväll blev det potatis, fiskpinnar och holle-sås. Ljuvligt gott! Kan aldrig bli fel helt enkelt! :)

För att jag inte ska behöva bli lika rastlös imorgon ska jag börja dagen/förmiddagen med att gå en runda på stan. I förhoppning att hitta något (vilket jag inte gjorde i fredags)... Efter det tar jag bussen ut till Köpinge och mamma. Ska ha lite middagsbjudning där på kvällen så tänkte hjälpa till lite med förberelserna.

Påminnelse (till mig själv) kolla om luften är kvar i hjulet på cyllen när du går till Maxi!

Sovmorgon på en måndag

Var hur skönt som helst att kunna ligga kvar i sängen i morse. På obestämd tid dessutom! =)

Idag tänkte jag gått en runda samt handla på Maxi. Vädret är ju inte så roligt just nu... Ganska opålitligt, så rundan blir det inte under förmiddagen iaf. Och handla gör jag nog i em! ;) Tänkte jag skulle äta frukost snart, så räcker det ju att jag äter mat lite senare i em, C tränar ju ändå ikväll så jag kan göra som jag vill! ;)

Nu är det inte många dagar kvar tills vi får huset! =D 11 dagar för att vara exakt!

Söndag

Inte mycket att säga.. Var ute och åt igår, jag och C. Myspys! =) Somnade sedan på soffan till en film, minns inte ens vilken... Idag har jag och mamma varit på loppis. Ja C med, men han hjälpte till. Fyndade en buffé som ska göras vid till vintern. Mycket fin kommer den att bli! =)

Ikväll väntas soffhäng och imorgon är jag ledig!! Tjohoo!


SeMeStEr!

Vad härligt att nu vara ledig i tre veckor. Ja, eller ledig kanske man inte kan kalla det... Det planeras, handlas och massa annat så hjärnan går på helvarv! =)
Om mindre än två veckor så har vi fått vårt lilla skötebarn! =)

Skulle baka...

Just hemkommen från att ha varit ute och ätit. Snacka om mätt!!
Imorgon är det sista dagen på jobbet för denna gången. Så min tanke var att jag skulle baka något gott! Först var det planer på paj... Nej just ja, jag har ju packat ner pajformarna... Aja. Jag kan göra kärleksmums, nej just ja, vispen är ju nerpackad den med... Får bli köpekakor! Men det går nog ner det med kan jag tänka mig! Får se till att baka något tills i september när jag ska vara där nästa gång. O då ska jag ha bakat det i vårt nya kök, i vårt nya hus. Förhoppningsvis får jag väl tillägga. För vi vet ju inte när vi kommer vara klara med renoveringen...
Men en sak vet jag och det är att jag har en dag kvar att jobba! =) Sen ska jag ha lite semester!! Eller ja, jag ska ju plugga lite, men det är ju självförvållat! :P

2½ dag

Nu är det inte mycket jobb kvar innan det är dags för lite semester. Håller lunch, så nu är det lugnt och skönt på stället! Ringer en hel del in så jag har aldrig möjlighet att ringa ut... Men ska sätta fart nu i em så jag kan bli av med lite lappar!

Igår var vi ute hos mamma och grillade korv. Gjorde en egen kombi av korvbröd (extra stora) sedan mos och korv i det samt toppat av rostad lök, ketchup och senap! =) Kan säga att jag blev ganska mätt efter två sådana, men lyckades ändå få ner en chokladboll lite senare! ;) Anledningen till att vi grillade var att mormor och morfar har besök från Tyskland. Eller Taiwan är det egentligen hon är ifrån. Så det var kul att få träffa henne också! Ska åka ut till mormor och morfar ikväll igen då C ska mecka med bilen hos min moster och morbror. Imorgon ska vi ut och äta med ovannämda sällskap, eller ja, jag ska ut och äta. C har väl inte tagit något beslut än... Men gott ska det bli iaf! Känner att denna veckan handlat väldigt mycket om mat... Men vad gör väl det?! ;)

Nej en liten power-nap innan vi öppnar igen kanske! =)

Flygelhorn

Första dagen på sista veckan på jobbet. Dagen gick riktigt fort så det hoppas jag att resten av veckan med gör! =) Vad har annars hänt idag? Pratat i telefon sen jag kom hem typ, så nu får det vara lite telefonfritt tycker jag...

Augusti månad är det nu också. Vilket innebär att det idag är 18 dagar tills vi får vårt hus! =D Vad jag längtar!! Mycket slit, men oj vad det ska bli skoj! Sa jag att jag längtar?! ;)

Nu är det dags för lite 2½ men...

Helg?

Jahapp, då var helgen snart slut... Konstigt att tiden alltid går så fort om helgerna! Men rolig helg har det varit iaf. I fredags efter jobbet körde vi direkt till Ikea, jag, C och mamma. Köket blev beställt så nu kan vi inte ändra oss fler gånger... :P Väl hemma så deckade jag i soffan direkt. Igår var det loppis i Köpinge, jag körde därför ut till mamma och vi hittade några fynd! ;) Jag och mamma passade även på att köra ner till Åhus och gå bland alla nybyggda hus. En hel del fina, men även en hel del lite väl överdrivna!! Eftermiddagen var sedan kommen och jag körde ut till Fjälkinge för och kolla in uteplatsbygget hos Johan. Kan väl säga att de inte hade fått så mycket gjort. Undra om det hade något att göra med att de var ute kvällen innan... Hm..!  Igår kväll var det dags för vin- och spelkväll. Mat blev det med, pizza. Kvällen avslutades sedan på Taste, var lite trött men annars var det mycket trevligt! =)

Idag har vi varit och tömt Cs farmors lgh på grejer. Vi hade sån jäkla tur att när vi åkt ner med i princip sista omgången så stannade hissen och ville inte fgå igång igen... Puh, tänk om det varit i början av flyttandet! Så några rundor i trappan med sen var vi klara. Så man har fått motion idag kan jag meddela! För att samla krafter inför jobb imorgon ska vi snart kolla på film och äta kina-mat som Oscar är och hämtar. Är ganska hungrig, har inte ätit mer än mackor och chips idag... Så det ska bli gott! =)

RSS 2.0